Úvěry pro začínající podnikatele

Většina bank nabízí speciální úvěry, které jsou určeny pro podnikatele. Problém je však v tom, že úvěry jsou poskytovány pouze subjektům, které mají více než dvouletou historii. V nebankovních společnostech je úvěr poskytnut i subjektům s více než tříměsíční historií. Podnikatelé s nějakou historií získají úvěr, ale jak to je se začínajícími podnikateli?

Začínající podnikatele berou banky jako rizikové klienty, proto je mnohem obtížnější získat takový úvěr. Málokterá banka Vám sice poskytne takový úvěr, ale možné to je.

Podnikatelský plán
Aby jste zaznamenali v podnikání úspěch, je třeba pečlivě vypracovat kvalitní podnikatelský plán. To je také jedna ze základních podmínek pro získání úvěru pro začínající podnikatele. Vašim cílem musí být přesvědčit banku, že Váš podnikatelský plán je natolik dobrý, že pomocí něj budete úspěšně a efektivně podnikat.

Mezi další podmínky ke získání úvěru pro začínající podnikatele patří věk podnikatele, který musí být starší 18 let a nesmí mít negativní záznamy v bankovním registru. Také nesmíte mít záznam v rejstříku trestů.