Bankovní úvěry

Bankovní úvěry jsou poskytovány v bankovních institucích a jsou výhodnější než ty nebankovní. Mohou je však využít jen klienti, kteří nemají záznam v bankovním registru. Tento registr je seznam klientů bank, ve kterém můžete najít informace o úvěrech, o povoleném přečerpání účtu, vydaných kreditních kartách, podaných žádostech o úvěr klientů v bankách. Pokud jste měli někdy problém se splácením úvěru, je to zaznamenáno a Vy se stáváte rizikovým klientem, čímž ztrácíte nárok na poskytnutí úvěru v kterékoliv bance, protože banky si navzájem vyměňují informace, které se nacházejí v bankovním registru.

Bankovní úvěry jsou oproti nebankovním výhodnější hlavně v tom, že je Vám poskytnut úvěr s nižší úrokovou sazbou a nižší RPSN, čímž budete mít menší starosti při splácení úvěru. Poskytnutí úvěru může někdy trvat delší dobu, například při studentské půjčce to trvá víc než měsíc. Na druhé straně jsou úvěry, které získáte do 24 hodin v hotovosti nebo na bankovní účet.

Vybrat si můžete z úvěrů pro podnikatele, kde musíte předložit podnikatelský plán, nebo z úvěrů pro běžné lidi. Při běžných úvěrech se může jednat například o hypoteční úvěr, úvěr na cokoliv, spotřební úvěr.

U bankovních úvěrů také můžete získat podporu od státu při novomanželském, studentském nebo hypotečním úvěru. Samozřejmě, musíte splňovat určitá kritéria, aby Vám mohla být taková úleva poskytnuta.